Bericht van onze SVD Trainer

2020-05-04

Hoi Allemaal,

Even zo maar een teken van leven van de trainer.

Allereerst hoop ik uiteraard dat jullie allemaal gezond zijn gebleven en de moed er een beetje inhouden. Als trainer ben ik vooral nieuwsgierig of het jullie lukt om conditioneel op dikte te blijven!?

Zelf heb ik inmiddels heel wat kilometertjes weggetrapt op de racefiets. Voor mijzelf toch nog een klein hoogtepuntje dit seizoen. Net voor dat de lockdown in Zeist werd afgekondigd m.b.t. het amateurvoetbal heb ik het examen 'Coach (-assistent) scheidsrechter Betaald Voetbal' kunnen afleggen.

Het examen bestond uit 4 onderdelen, te weten: Na het bekijken van een wedstrijd een coachrapport opstellen, een coachgesprek met de betrokken scheidsrechter (-Joey Kooy), een spelregeltoets en beoordelen van 20 videomomenten.

Na twee weken kwam de uitslag en mag ik mij officieel coach noemen. Inmiddels is het ook duidelijk geworden dat we dit jaar geen promovendi en degradanten hebben. Voor sommige een opluchting (-kijk ik naar mezelf, na 2 jaar duikelen nu handhaving) en voor sommige een teleurstelling.

Hoe dan ook ik weet het niet hoe met jullie zit, maar ik mis het wereldje enorm en kan niet wachten om weer het veld op te gaan. Uiteraard volgen wij als vereniging ook de richtlijnen van de overheid, dus gezamenlijk trainen is nog niet aan de orde.

In tegenstelling tot andere jaren, ik neem dan altijd echt vakantie, ben ik nu wel bereid om indien de mogelijkheden zich voordoen ook in de zomermaanden, trainingen te verzorgen.

Uiteraard in goed overleg met het SVD Bestuur en pas als het binnen de verruimingen past van de huidige maatregelen.

Jullie worden hiervan op de hoogte gehouden via de app. Voor zover even een update van mijn kant. Ik hoop jullie gauw weer te ontmoeten op het trainingsveld. En om met de woorden van Rutte te eindigen:

“Hou vol en blijf (nog even) thuis”.

Groet Jan Tempelaar.

Bericht van onze SVD Trainer