Column Jan Tempelaar

2018-12-15

Het jaar van 2018 zit er al bijna weer op. Mijn doelstellingen waren vooraf duidelijk. Met de hulp van mijn intensieve trainingen een aantal SVD-scheidsrechechters laten promoveren.

En dat is prima gelukt in de zomer. Natuurlijk zijn het de scheidsrechters zelf die het allemaal gedaan hebben, maar ik zou toch een paar mensen te kort doen als ik dit niet zou schrijven.

Hierbij wil ik dan ook alle trouwe leden rondom de SVD bedanken voor de tomeloze inzet op alle woensdagen van het afgelopen jaar.

Op elk niveau leveren wij scheidsrechters aan zowel Landelijk alswel in Zuid I & West II.

Ook kunnen we stellen dat iedereen binnen de SVD momenteel zijn stinkende best doet om alle wedstrijden onafhankelijk & betrouwbaar te begeleiden.

In the end verdient elke wedstrijd hoog of laag een persoon die geheel onbevangen een wedstrijd leidt & fluit.

Vanzelfsprekend doet iedereen het op zijn eigen manier.

De laatste tijd en zeker in de winter zien we een terugval van het aantal trainende scheidsrechters. Onmiskenbaar ligt dat aan het weer.

Maar ook in mijn optiek ligt dit ook aan een stukje beleving. Wanneer de SR plezier heeft, betekent dit ook veel plezier voor de trainer.

Dit heeft niet altijd met een promotie te maken, maar meer met motivatie om je ook volledig in te zetten tijdens een willekeurige woendagavond.

Bijna alle loop-oefeningen kunnen met een beetje creativiteit vertaald worden naar alle voetbal-games in het weekend.

Dat maakt het voor ons allen het erg aantrekkelijk & interessant om toch elke woendag te komen.

Voor de komende maanden & beginnend in 2019 hoop ik op minimaal 20 actieve leden om de training te kunnen aanvangen.

Ook staat onze Trainingskamp weer op de agenda. Daar verwacht ik ook veel van, hier heeft de ‘Feestcommissie’ weer alles uit de kast gehaald om er weer een prachtig weekend van te maken.

Ik wens alle SVD leden een Sportief & Gezond 2019 toe!

Fijne dagen & rust lekker uit, blijf gezond en zorg dat je weer met veel plezier het nieuwe jaar ingaat.

Met vriendelijke groet,
Jan Tempelaar