KNVB Nieuwsbrief

2021-09-02

Het is zo ver! Het seizoen 2021/’22 is begonnen en ook jullie zullen de komende weken weer voor het eerst voor officiële wedstrijden op pad gaan. Wat hebben we daar allemaal naar uitgekeken. In dit bericht delen we een aantal zaken die belangrijk zijn bij de start van het nieuwe seizoen.

Zoals te doen gebruikelijk start het seizoen met de bekercompetities. Het is voor die wedstrijden aan te raden jezelf vooraf goed in te lezen in de bekerbesluiten. In dit bericht kun je per categorie uitvinden met welke zaken je rekening moet houden tijdens jouw bekerwedstrijd. 

Spelregelwijzigingen
Ook voor komend seizoen zijn weer een aantal spelregels gewijzigd. Neem daarom de spelregelwijzigingen goed door. Het is sowieso een goed idee om voor de start van het nieuwe seizoen je kennis van de spelregels weer eens op te frissen. De meest recente versie van de spelregels vind je hier

Wisselbepalingen
We hopen natuurlijk allemaal dat we een zo gewoon mogelijk seizoen tegemoet gaan. Toch heeft het coronavirus nog steeds gevolgen voor het amateurvoetbal. Zo zijn komend seizoen ook in de competities in het amateurvoetbal de wisselbepalingen aangepast. Bij wedstrijden van senioren (mannen en vrouwen) en de oudste jeugdcategorieën (JO19 en JO18) in de A-categorie zijn vijf wisselspelers toegestaan. Die wissels mogen verspreid over drie wisselmomenten worden toegepast. De rust telt niet mee als wisselmoment. Bij jongere jeugdcategorieën mag, afhankelijk van de leeftijdscategorie, zeven keer of onbeperkt worden gewisseld. De exacte wisselbepalingen per categorie kun je hier vinden. 

Opleidingen
In navolging van de competities, moesten afgelopen seizoen ook de arbitrale opleidingen worden stilgelegd. Dat betekent dat de instroom van nieuwe officials, zowel (assistent-)scheidsrechters als begeleiders en rapporteurs, stil is komen te liggen. Bij de start van het nieuwe seizoen gaan ook de opleidingen weer van start. Mocht je dus interesse hebben in het volgen van een opleiding, bekijk dan de mogelijkheden

Rapportage en begeleiding
In het weekend van 4 en 5 september, als de eerste bekerwedstrijden worden gespeeld, vindt nog geen rapportage en begeleiding plaats, daarmee beginnen we in het weekend van 11 en 12 september.

Themabijeenkomsten
Binnenkort gaan we ook weer van start met de themabijeenkomsten voor (assistent-)scheidsrechters en begeleiders en bijeenkomsten voor rapporteurs. Over hoe die er precies uit komen te zien, worden jullie in de komende weken geïnformeerd. Datzelfde geldt voor de FIFA-testen, waarvoor (assistent)-scheidsrechters uit de groepen SD, JB en AD zich binnenkort kunnen aanmelden.  

Veel belangrijke informatie vind je in het handboek arbitrage. De versie voor komend seizoen staat inmiddels online. Houd voor meer berichten en informatie de komende weken én gedurende het seizoen de website KNVB Assist goed in de gaten.


 

 

KNVB Nieuwsbrief