Marathon Rotterdam

2019-04-07

Naast het fluiten van wedstrijden waren 2 van onze SV Drechtsteden scheidsrechters Harry Jansen en Hans van Hoek, samen met onze 'barvrouw' Cleo van Schie actief tijdens de marathon van Rotterdam.

Meewerkende net voor het 15 kilometerpunt aan het verstrekken van water aan de vele lopers van de Rotterdam Marathon. Dat lijkt een makkie, maar zondagochtend vroeg (07:15 uur) moeten de kramen opgezet worden en nadat Evides het waterpunt heeft aangesloten, slangen uitgerold worden, traytjes neergezet worden, bekertjes geplaatst worden en gevuld, spons erop en weer verder.

Nadat alles netjes was klaargezet, bleek dat snel geteld 2340 bekertjes door je handen zijn gegaan en laat dan de lopers maar komen.

De eerste wedstrijdlopers hebben hun eigen bidon, maar daarna barst het los en wordt het uitreiken van de bekertjes door de lopers erg gewaardeerd en hoor je als snel Thank You, Danke, Danki om maar een paar talen te noemen.

Na afloop is het werkelijk een zooitje op de Slinge in Rotterdam, maar de veegploegen hebben dat al supersnel opgeruimd en kan er geƫvalueerd worden door het posthoofd wat er goed en mis ging.

Lijkt het je leuk volgend jaar ook een helpende hand uit te steken, dat kan ongetwijfeld, info bij Harry Janssen of Hans van Hoek.
Marathon Rotterdam