Norway Cup 2018 een succes

2018-09-10

Vanaf 28 juli tot en met 4 augustus zijn 3 leden van de SVD, Eddy van Yren, Jeroen Bos & Chris Dorsman, actief geweest als scheidsrechter op de Norway Cup in Oslo samen met 2 Belgische collega’s, Jakub Stefanski & Laurens Thomas, vormden zij “Team BeNe”.

Met behulp van een drietal sponsoren, Robey Sportswear, Distrilab uit Leusden en Blend Window Fashion uit Barendrecht hebben ervoor gezorgd dat zij er netjes en uniform bij liepen doormiddel van de geschonken polo-shirts en trainingspakken.

Zaterdag 28 juli was voor de mannen nog een vrije dag. Op deze dag werden er diverse musea bezocht en de Olympische skischans Holmenkollen.

Vanaf zondag 29 juli begon dan het toernooi. Dit toernooi wordt gespeeld door ca. 2000 teams uit diverse landen zoals bijvoorbeeld Brazilië, Zuid-Korea, Estland, Spanje, Taiwan en uiteraard Noorwegen. Het toernooi wordt gespeeld op diverse locatie in en rondom Oslo: Abildø (7 velden), Furuset (6 velden), Lambertseter (2 velden), Rustad (7 velden), Valle Hovin (8 velden) en het grootste terrein Ekkeberg (44 velden!!)

Van zondag tot en met dinsdag werden de poulewedstrijden gespeeld in diverse leeftijdscategorieën en gemiddeld floten en vlagden ze 4 wedstrijden per dag.

Vanaf woensdag werden de playoffs gespeeld, waarbij vier leden van Team BeNe voor de vrijdag een kwartfinale toebedeeld kregen en dus kans maakte op een finale!

Jeroen was scheidsrechter bij de meiden U17 wedstrijd tussen Namsos IL en Molde FK. Eddy als scheidsrechter bij de meiden U19 wedstrijd tussen Nordhordland BK en Stord Fotball en Jakub en Chris hadden samen de wedstrijd van de jongens U19 wedstrijd tussen Lørenskog en Bremnes IL. Jakub als scheidsrechter en Chris als 1e assistent.

Het 5e lid van Team BeNe, Laurens, kreeg op vrijdag een finalewedstrijd meiden U15 in de B-poule.V

Vrijdagavond verzamelden alle ca. 350 scheidsrechters in de grote aula van de school. De Engelsen hadden startte deze avond met een sketch, waar vooral de Duitsers belachelijk werden gemaakt. Daarna was er vertier in de vorm van een quiz en een verzamelspel om uiteindelijk over te gaan op de Finale presentatie!

Al snel kwam de eerste verrassing voor Team BeNe, want Jeroen Bos mocht op het podium komen! Hij was aangesteld als scheidsrechter in de jongens U14 finale tussen het Braziliaanse team Club Pequininis do Jockey en het uit Taiwan afkomstige Bangkok Christian College! Aanvang wedstrijd was zaterdag om 08:30 uur. Na een zinderende wedstrijd op zeer hoog niveau werd deze met 0-1 gewonnen door het team uit Taiwan. Na afloop van de wedstrijd was de medaille ceremonie waar Jeroen en zijn team een medaille en een beker overhandigd kregen.

Daarna was het de beurt aan Eddy van Yren om ook op het podium te komen. Ook hij kreeg een finale als scheidsrechter. Hij kreeg de meiden U17 finale tussen Herd Spk. Fotball en Molde FK. Na een gelijkopgaande wedstrijd werd deze 7 minuten voor tijd beslist door een strafschop in het voordeel van Molde FK. Uitslag dus 0-1.

Ze zeggen weleens: Save the Best for last! Als laatste werd het arbitrale kwartet bekend gemaakt voor de jongens U19 Finale! Ook hierbij viel Team BeNe in de prijzen! Scheidsrechter voor deze grote finale was geworden Jakub Stefanski! Daarnaast mocht ook Chris Dorsman het podium op! Hij was bij deze wedstrijd de 2e assistent. De wedstrijd ging tussen het Braziliaanse team Casas de Noruega en het Ghanese team Lizzy Football Club! Het werd een prachtige finale met veel passie en strijd met uiteindelijk Casas de Noruega als winnaar!

Het vijfde lid van Team BeNe, Laurens Thomas, had op zaterdag de Bronzen finale meiden U14 tussen Kolbotn IL en Ekholt BK.

Team BeNe mag terugkijken op een zeer geslaagde Norway Cup 2018! Uiteraard met de finale plaatsen, maar nog meer door het samen zijn met scheidsrechters uit diverse landen en de lol die ze samen hebben!

Norway Cup 2018 een succes