Trainingskamp 2018

2018-09-13

Vrijdag 24 augustus was het zo ver, we vertrokken naar Epe voor een weekend vol sport, bier en gezelligheid!

Hendrik Jan had een busje geregeld waarmee hij een rondje Zwijndrecht en H.I. Ambacht heeft gemaakt om een aantal mensen op te halen. Nadat we vanaf  de verzamelplaats in Alblasserdam vertrokken, zagen wij onze topscheids Marc nog iemand aanhouden in zijn functie als politie agent.

Eenmaal op de snelweg kwam de voorzitter met het goede idee om na  een kwartiertje al een stop te maken voor koffie en een broodje. Ja, iemand die veel onderweg is weet precies waar je dan moet stoppen. Na deze stop verder op weg naar Epe. Omdat we daar te vroeg zouden aankomen kwam de voorzitter op het idee om weer een stop te maken. Natuurlijk was dit ook een benzinepomp waar ze goede koffie hebben. Nu in de buurt van Harderwijk. Na aankomst in het hotel werd er direct ingecheckt werd het hotel verkend. Hier was ook een zwembad en sauna aanwezig, waar dit weekend dan ook veel gebruik van gemaakt is.

Het vrijdagmiddagprogramma bestond uit de bekendmaking van de teams. Nadat we op de fiets vertrokken naar het veld  volgde een zware training en doelschieten  schieten met je team. De  training en het spel was weer goed verzorgd door onze trainer Jan Tempelaar.  Geheel op onverwachte wijze won het gele team, met twee korfballers dit spel. Dit vooral door het uitstekende schutterswerk van Leo Witteveen! Helaas had Matthijs vrijdagmiddag werkverplichtingen, waardoor hij pas in de avond aansloot.

De avond werd ingeleid door een uitstekend diner, gevolgd door een boel gezelligheid in het café. Naast de gezelligheid, is hier ook nog het e.e.a. opgestoken over het mooie Malaga en Mallorca. De avond werd afgesloten door bowlen en poolen, waarna in de vroege uurtjes van zaterdag het bed werd opgezocht.

Zaterdagochtend. Sommigen hadden zo hard getraind en hierbij zoveel vocht verloren, dat ze met hoofdpijnverschijnselen wakker werden. Na een voedzaam ontbijt vertrokken we weer op de fiets richting het trainingsveld. Hier had Jan een rustige training uitgezet, waarbij het gelukkig droog was. De training werd afgesloten door een spannend potje voetbalbowlen, die na een spannende shoot out gewonnen werd door het gele team.

s'Middags gingen we voetgolfen. Een zeer leuk spel, waarbij de nodige ballen goed geschoten werden, maar ook de nodige ballen in de sloot eindigden. Omdat de winnaar van het spel degene was die het minste aantal pogingen nodig had, was ook bij dit spel de gele ploeg de winnaar! Dit werd bekend gemaakt onder het genot van een hapje en een drankje.

In de avond vond het hoogtepunt van het kamp plaatst, de voetbalquiz. Voor korfballers waren de vragen extra moeilijk. Want wie zijn nu Ron Jans en Johan Cruijff? Ondanks deze moeilijkheden is er veel gelachen, en hebben ook wij weer wat opgestoken van de spelregels! De avond eindigde met een drankje, presentatie van de winnaars (het gele team), maar bovenal een groot applaus voor de organisatoren!

Dame en Heren bedankt.

De zondag begon met een stevige wandeling over de heide (voor de vrijwilligers) of voor diegene die alleen een frisse neus wilden halen in het bos. Daarna volgde het vertrek uit het hotel. In de omgeving van Tiel werd het trainingskamp afgesloten bij het lokale pannenkoekenhuis. Na het plaatselijke fruitdrankje, pannenkoek en koffie werd er dan echt afscheid van elkaar genomen op een  fantastische locatie voor het einde van het fantastische trainingskamp!

Leo & Mathijs

 

Trainingskamp 2018