Van de Voorzitter

2019-01-03

Beste SVD leden & Donateurs & Vrijwilligers, 

Als SVD bestuur heten wij graag iedereen welkom bij deze Nieuwjaarsborrel & Receptie hier bij ASWH in HIA. Graag wil ik voor zover dat nog niet in de zaal is gebeurd  - 'U allemaal het Allerbeste toewensen voor het nieuwe jaar: Een Gezond & Veilig 2019!’ 

Allereerst wil ik stil bij onze Sjaantje Schuitemaker die weer jaarlijks voor ons de enorme lekkere hapjes maakt - Hulde & een groot applaus. 

Het eerste gedeelte van het KNVB voetbalseizoen 2018-2019 zit er al weer bijna alweer op.

Ik kijk terug op een bewogen en vooral bevlogen tijd.

Begin 2018 is Ton Versnel ons ontvallen. Onder enorme belangstelling heeft donderdag 25 januari de afscheidsplechtigheid plaatsgevonden.

Het deed ons goed dat er zoveel leden bij het afscheid aanwezig waren.

Ook wil ik stilstaan bij het overlijden van Paul Pluimert & alle overige familieden & vrienden die ons deze afgelopen periode zijn ontvallen. 

In maart van het afgelopen jaar tijdens de jaarvergadering hebben we vervolgens gekozen voor een nieuwe voorzitter. Ik ben nog steeds erg trots dat ik met een ruime meerderheid van stemmen deze unieke verkiezing heb gewonnen.  

Voor mij persoonlijk is het ook een roerig jaar geweest, daar ik boventallig ben verklaard binnen mijn werk na 20 jaren actief te zijn geweest bij Exxonmobil. Ben overigens zelf vrij snel weer aan een baan gekomen waarbij ik voor de Shell werkzaam ben als Compliance Manager.  

Er is ook weer met veel passie en plezier gefloten op de velden rondom Zuid I & West II, wat ook direct heeft geleid tot diverse promoties. Daarin zijn de doelstellingen van onze trainer Jan prima gelukt. Met de hulp van zijn intensieve trainingen zijn een aantal SVD-scheidsrechters op een voor hun hoger niveau aan het fluiten. Onze jongens in de Ere & Keuken Kampioen divisie presteren ook uitermate goed. Ook andere SR zouden zo ook maar eens kunnen promoveren volgend jaar, maar laat ik niet te veel op de zaken vooruit lopen. 

In het laatste kwartaal hebben we bij de bijzondere ledenvergadering besloten om te stoppen met de COVS. Een stap die, door de grote steun van onze leden, onvermijdbaar was. 

In het najaar van 2018 heb ik tezamen met een IT-specialist een nieuwe SVD site gecreeeerd. Waarop het Nieuws & de Aanstellingen nu altijd actueel zijn.

Vele collega’s hebben al op de slider gestaan, blijf vooral de close up foto’s en de verhalen doorsturen. We hebben zo’n 20 tot 25 hits per dag wat in het verleden echt niet boven 5 kwam. Ook Eddy & Ruud, de leveranciers van de aanstellingen bedankt voor het aanleveren van de nodige informatie voor de geheel vernieuwde SVD site.

Wij kunnen als SVD-vereniging gelukkig een beroep doen op een aantal vrijwilligers, waaronder als voorbeeld Cleo die onze Barbezetting geheel regelt. Veel enthousiaste actieve SR en niet fluitende leden zijn vaak actief betrokken om er iedere woensdag weer voor te zorgen, dat er getraind en evt. gekaart kan worden. Daar ben ik als voorzitter enorm trots op.

Wat wel een zorg is, dat we veel tijd en energie moeten steken in het werven van nieuwe scheidsrechters. Vooral aan beginnende jonge scheidrechters hebben we structureel een tekort. Laten we proberen om de aspirant SR wellicht uit te nodigen om bij ons een keer mee te komen trainen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we wellicht dan weer wat nieuwe gezichten mogen verwelkomen...                    

Helemaal stil zitten is er niet bij met onze enthousiaste Evenementen Commissie. Een applaus voor deze heren en dame. Ze hebben nu alweer een geweldig programma opgesteld voor het Trainingskamp wat aankomend weekend gaat plaatsvinden. Met een mooie club van 20 Leden gaan we naar Baarle-Nassau voor diverse trainingen, een hapje en ook een drankje. Ik heb er al zin in! 

Dan wil ik nu het glas heffen toosten op het nieuw jaar.

Namens het SVD-bestuur wensen we iedereen een Gezond & Sportief 2019!

SVD Voorzitter - Rene Geerlings

                                                                         

Van de Voorzitter