KNVB Nieuws update 1 juni

2021-06-02

Beste official,

Komend weekend gaan we van start met de Regiocup bij de jeugd. In deze mail informeren we je over enkele belangrijke zaken rondom de wedstrijden.

Aanstellingen
De aanstellingen voor de wedstrijden in de Regiocup verrichten we steeds in de week voorafgaand aan een speelweekend. Zoals eerder aangegeven zullen in eerste instantie vooral jeugdscheidsrechters worden ingezet. Als het aantal wedstrijden dat toestaat, zullen we ook seniorenscheidsrechters aanstellen.

Omdat deelname aan de Regiocup vrijblijvend is en clubs vrij zijn om teams terug te trekken, is het waarschijnlijk dat sommige reeds geplande wedstrijden niet doorgaan. Om teleurstelling bij jullie te voorkomen, geven we de aanstellingen dus niet te ver vooruit vrij. Houd er, ook als je eenmaal bent aangesteld, rekening mee dat een wedstrijd op het laatste moment niet door kan gaan. Als je twijfelt over het doorgaan van een wedstrijd, neem dan voor vertrek even contact op met de vereniging waar je moet fluiten.

Wedstrijdopzet
Tijdens de wedstrijden in de Regiocup wordt gebruik gemaakt van het mobiel digitaal wedstrijdformulier (mDWF). Gele kaarten hoeven daarop niet te worden vermeld. Dat geldt ook als een speler twee gele kaarten krijgt. Rode kaarten en stakingen moeten wel worden vermeld en op de gebruikelijke manier gerapporteerd.

Teams mogen onbeperkt doorwisselen. Dat betekent dat ook een uitgewisselde speler weer terug mag keren in het veld. Op de bank mogen maximaal twaalf wisselspelers plaatsnemen.

Elke wedstrijd in de Regiocup krijgt een winnaar, een gelijkspel is dus niet mogelijk. Bij een gelijke stand dienen gelijk strafschoppen te worden genomen. Voor de volledigheid verwijzen we naar de procedure voor strafschoppenseries zoals die is te vinden in de Spelregels Veldvoetbal op pagina 44, 45 en 46.

Visuele controle van de spelerspas hoeft niet plaats te vinden. Daarnaast kan het voorkomen dat reeds overgeschreven spelers niet meer op het mDWF geplaatst kunnen worden. Voor deze spelers maken we een uitzondering: zij hoeven niet op het mDWF geplaatst te worden. Vraag vooraf na of er spelers niet op het formulier geplaatst kunnen worden. Als dat het geval is, noteer dan van die spelers de gegevens (naam + lidnummer), zodat die gegevens bij eventuele calamiteiten bekend zijn. De gegevens van spelers die een rode kaart krijgen en niet op het mDWF staan, moeten per mail doorgegeven worden aan de KNVB.

Weekenddienst
Mocht je jezelf in het weekend moeten afmelden voor een wedstrijd in de Regiocup, kun je daarvoor terecht bij de weekenddienst. Ben je niet aangesteld en heb je ook geen verhindering doorgevoerd? Dan gaan we ervan uit dat je beschikbaar bent en kan de weekenddienst contact met je opnemen. Mocht je dus niet beschikbaar zijn en heb je dat nog niet laten weten, het vriendelijke verzoek dat alsnog zo snel mogelijk te doen.

Begeleiding
Voor de wedstrijden in de Regiocup stellen we geen begeleiders aan. Dat heeft te maken met de beperkingen die zijn gesteld aan het aantal mensen dat is toegestaan op het complex.

De vergoeding voor de wedstrijden die op 26 juni worden gespeeld, wordt betaald bij de eerste uitbetaling in het nieuwe seizoen, in september. Dat heeft te maken met de financiƫle afsluiting van het huidige seizoen.

Meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen over de wedstrijden in de Regiocup vind je hier. Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de afdeling arbitrage in jouw steunpunt.

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling
Operationeel manager


 

KNVB Nieuws update 1 juni