SVD Afsluitings avond 2019

2019-06-12

Goedenavond en welkom aan alle leden & donateurs van onze SVD-vereniging.

Fijn dat jullie allemaal aanwezig zijn op deze afsluitende avond.

Allereerst aan ASWH de felicitaties voor het promoveren naar de 2e Divisie. Hulde.

Helaas kunnen we geen promovendi dan wel gedegradeerde collega’s huldigen of een hart onder de riem steken, daar de KNVB nog niets heeft beslist in deze.

De verwachting is dat deze informatie volgende week bekend zal worden gemaakt. Wij als bestuur zullen dan vanzelfsprekend stilstaan, rond de opening van het seizoen of wellicht bij de eerste training, om onze mensen in het zonnetje te zetten. Wordt vervolgd dus …

V.w.b. de training opkomst kunnen we redelijk tevreden zijn het laatste half jaar. Vaak was het gemiddelde van het aantal aanwezigen tussen de 15 tot 20.

Vanuit de algemene leden vergadering, eerder dit jaar, hadden we al aangegeven dat we daar extra aandacht aan zouden geven.

Woensdag 10 april was in deze dus een speciale datum.

Via onze leden, posters aanlevering bij alle voetbal clubs, onze SVD site, de media, facebook, twitter, etc. hebben we geprobeerd om aspirant scheidsrechters op te sporen & uit te nodigen voor deze unieke avond.

Ruim 30 scheidsrechters waren van de partij waarvan 7 aspirant & gast referees begonnen met een gedegen warming-up op het hoofdveld van ASWH onder leiding van onze betaald voetbal SR Chris & Marc.

Waarna vervolgens een duurzame training werd gegeven van ruim één uur.

Na het einde van de diverse oefeningen werd er in de kantine nog lang doorgepraat onder het genot van een drankje en het Champions League duel van Ajax versus Juventus. Wij kijken terug op een zeer gelaagde avond, daar we toch hierdoor 2 leden erbij hebben gekregen. Deze open training zal zeker een herhaling krijgen in september van 2019 waarbij de hoop is, i.s.m. met Ad van Meerkerk om Danny Makkelie te ‘strikken’.

De invulling van de vriendschappelijke wedstrijden gaat steeds moeizamer, terwijl we als SVD vereniging wel afspraken met de clubs hebben gemaakt voor deze directe inzetbaarheid en daar ook geld voor ontvangen. De SR premie van € 25,= is in deze ook verbeterd. Wij doen dan ook een beroep op jullie om onze club daarin te ondersteunen. Ik reken op jullie inzet & toewijding….

Ook heeft eerder dit jaar onze secretaris t.w. Henry Rutgers zijn taken neergelegd, wij bedanken hem voor zijn inzet de laatste jaren. Maar het bestuur is zeer verheugd met onze nieuwste aanwinst. Onze kampioenenmaker Eddy van Yren.

De SVD internet site mag in deze niet onderschat worden. Met gemiddeld 20 hits per dag, met uitlopers naar 50 hits op een dinsdag, dan worden ook de KNVB aanstellingen bekend gemaakt.

Punt van aandacht is nog steeds de Nieuws-items. Ik verwacht nog steeds meer input van onze leden v.w.b. kennis overdracht, wedstrijd verslagen, jullie leuke nieuwtjes, etc. Dame & heren nu zijn jullie de komende maanden echt aan de beurt ..

Mooi koninklijk nieuws nu. Op 26 april jl. heeft het de 'Koning behaagd' om onze penningmeester Jos de Kok uit te roepen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In een hele volle Maranatha Kerk in Zwijndrecht waar de officiële bijeenkomst was, werden Jos en 11 andere jubilarissen op deze vrijdag in het zonnetje gezet. De interim Burgemeester vertelde over alle activiteiten die Jos vrijwillig heeft gedaan sinds 1975 voor o.a. Conventus en vanzelfsprekend onze SVD. Ook SVD lid Harry van Meerkerk heeft een lintje ontvangen op deze bewuste vrijdag. Hulde & leve de Koning zou ik zeggen …

Trainingsweekend 2019 te Baarle Nassau begin van dit jaar was een groot succes. En konden we terugkijken naar een supergezellig weekend waarbij alle remmen los gingen. Helaas kon uw voorzitter niet aanwezig zijn wegens privé omstandigheden. Nieuwe plannen zijn gemaakt voor de editie van 2020.

De feestcommissie geeft aan op de SVD website. We hebben een optie voor ± 20 deelnemers op Apart hotel Delden, in het weekend van vrijdagmiddag 10 januari t/m zondag 12 januari 2020. Opgeven is nog steeds mogelijk…

Ook voor vanavond is de feestcommissie debet aan deze heerlijke maaltijd.

Onze dank is groot naar Liesbeth, Jan, HJ & Leo en natuurlijk Saki de Griek.

In het laatste kwartaal van 2019 zal er een eerste aanzet tot wijziging komen v.w.b. de statuten en het huishoudelijk regelement. Het aanpassingsvoorstel zal in een Buitengewone Algemene Ledenvergadering vervolgens aan de leden worden gepresenteerd en worden voorgelegd.

Resumerend het SVD bestuur wenst alle leden & donateurs heel veel succes in het nieuwe seizoen & vanzelfsprekend een hele fijne & veilige vakantie toe.

& hef ik het glas op jullie Gezondheid.

Voorzitter SVD - René Geerlings.

SVD Afsluitings avond 2019