Trainingskamp Editie 2019

2019-01-07

Trainingsweekend 2019 SV Drechtsteden – Baarle Nassau.

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 januari stond het jaarlijkse trainingsweekend van de SV Drechtsteden gepland.

Om ca.15 uur waren de 19 deelnemers bij Sporthotel Bruurs in Baarle-Nassau gearriveerd. Dit sportcomplex beschikt over de verschillende faciliteiten, o.a. zwembad, fitnessruimte, tennisbanen, squashbaan, sauna en spinningruimte. Naast het hotel liggen de velden van voetbalverenging Gloria UC, waar we konden trainen op het door de club beschikbaar gestelde voetbalveld.

Na het inchecken en het installeren op de kamer was het tijd voor de 1e training. Trainer Jan had een pittige training uitgezet. Na de training werd er door velen nog de fitnessruimte of het zwembad opgezocht. De niet-actieve deelnemers hadden de lounge al gevonden, om daar te verpozen.

Om 19 uur was het tijd voor een prima 3 gangen diner. Ad sprak zijn complimenten uit naar de organisatie, die het weer voor elkaar hadden gekregen om een compleet programma aan te bieden.

Na de maaltijd werden al snel de klaverjaskoppels gevormd. Jammer was het dat er voor dartliefhebbers geen dartbord aanwezig was. Ook wat minder was, dat de bar en de lounge al om 23 uur gingen sluiten. Maar op geringe loopafstand, in het centrum van het dorp, werd door een deel van de deelnemers een gezellige kroeg “De Pomp” gevonden, waar de gezelligheid kon worden voortgezet. Na het afrekenen van een verrassend lage rekening, werd de wandeling, die over zowel Belgisch als Nederlands grondgebied ging, naar huis ingezet, en lag iedereen moe maar voldaan in zijn\haar mandje.

Iedereen was zaterdagmorgen weer op tijd aanwezig bij het ontbijt. Jos was niet aan slapen toegekomen, doordat zijn slaapmaatje Hendrik-Jan een Brabants bos had omgezaagd.

Trainer Jan had na het ontbijt een training voorbereid. Een aantal deelnemers kozen ervoor om binnen de nodige inspanningen te verrichten. Na de training, was het snel douchen, want om 12 uur lagen de lunchpakketten klaar.

Er moest een kleine 30 minuten gereisd worden, naar de door Harry gesponsorde - zaterdagmiddagactiviteit. Om 13 uur kwamen we aan in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Daar was een bussafari onder leiding van ranger Jules gepland. Ondanks onze goede conditie en loopvermogen, werd toch geadviseerd de bus bij tussentijdse stops niet te verlaten. Jules reed ons door verschillende delen van het park, en gaf tijdens stops uitleg over de dieren die daar verbleven.

Halverwege was er een periode ingelast, waarin we onze eigen wandelroute konden bepalen. Tijdens die route werden nog andere dieren aanschouwd, en er werd afgesloten met een beker warme chocolade met slagroom. Omdat ranger Jules zich niet zo lekker voelde, stond nu ranger Ilse ons op te wachten, om ons langs de andere kant van het park naar de uitgang te brengen. Ook Ilse stopte regelmatig, om uitleg te geven over de dieren. Aan het eind van de middag werd teruggereisd naar Baarle-Nassau en kon worden teruggezien op een leuke interessante zaterdagmiddag activiteit.

Om 18 uur was het driegangen diner voor ons gereserveerd. Er moest tussentijds nog wat kerriesoep bij worden gemaakt, maar uiteindelijk had iedereen zijn buik weer gevuld.

Aan het begin van de avond stond de quiz gepland. Jan had een aantal vaste onderdelen gehandhaafd, maar er waren ook een aantal verrassende wijzigingen; o.a. korfbalscheidsrechters Leo en Matthijs waren vrijgesteld van de voorronde en waren meteen geplaatst voor de finaleronde.

Dat leverde felle protesten op van de andere deelnemers, maar spelleider Jan was standvastig en stelde Leo en Matthijs aan als zijn assistenten tijdens de poulefase. Het team van Jos, Chris, Hans en Hendrik-Jan wonnen de poulefase, en moesten in een tussenronde uit gaan maken welke 2 door zouden gaan naar de finale. Uiteindelijk plaatsten Jos en Chris zich voor de finale. In de finale moesten een aanzienlijk aantal lastige korfbalvragen beantwoord worden. Uiteindelijk werden Matthijs en Chris de winnaars.

Er werd besloten om ook deze avond weer naar “De Pomp” te gaan. De klaverjassers kwamen wat later, maar op enig moment was de gehele groep aanwezig. Na de nodige biertjes en Bailey’s, vertrok een deel van de groep weer naar het hotel. Het andere deel koos ervoor om nog even bij “Pasha” langs te gaan, om daar nog een broodje shoarma, een kapsalon, of een Turkse pizza te scoren. Nadat dat ook weer burgemeester was gemaakt, werd de wandeling naar het hotel ingezet, en lag iedereen een kwartiertje later weer moe maar voldaan in zijn\haar kooi.

Het ontbijt op zondagmorgen was deze keer iets later gepland, en iedereen was weer van de partij.

Nadat de kamers waren opgeruimd en iedereen was uitgechecked, stond het afsluitende sportieve onderdeel op het programma. De voetvolley was weer van stal gehaald. Op de tennisbaan streden 2 teams in meerdere sets tegen elkaar, onder de vakkundige leiding van Hans. Na een klein oponthoud vanwege protesterende tennissers van de aangrenzende baan, werd zonder ernstige blessures ook dit onderdeel afgesloten.

Nog even het zweet van de lijven spoelen onder de douche, en toen was het tijd geworden voor de afsluitende verrassingslunch, die was gesponsord door Richard van de Rest & René Geerlings (4Cats).

Deze keer niet de lunch tijdens de terugreis, maar nog in het sporthotel. Na de soep, en de spaghetti met saus, zat het programma erop. De sleutel van Hans bleek zoek te zijn, maar gelukkig werd die nog bij Dirk teruggevonden. Harry sprak nog een dankwoord uit namens de groep bestemd voor de organisatoren.

Om 14 uur werd de reis naar huis door iedereen ingezet, om daarna bij thuiskomst de vuile was weg te werken, en languit op de bank terug te kijken naar een supergezellig trainingsweekend.

Leo van Heijningen.

 

Trainingskamp Editie 2019