Trainingskamp verslag 2020

2020-01-16

Vrijdag 10 januari 2020 was het weer zover, het begin van het SV Drechtsteden trainingsweekend in het oude vertrouwde Aparthotel te Delden.

Dit jaar was er weer een goede gemixte opkomst van totaal 23 man en 1 vrouw, sommigen jong, anderen wat minder jong, sommigen met kennis van voetbal, anderen met kennis van korfbal. Rond de klok van 12 uur werd er door de meesten vertrokken richting Delden, maar een aantal vroege vogels besloten eerder te gaan om alvast een balletje te slaan op de golfbaan.

Tegen 3 uur was iedereen gearriveerd en kon het vernieuwde verblijf verkend worden, maar een uur later stond al de eerste training gepland, waardbij onze vaste trainer Jan niemand gespaard heeft. Tegen het einde was het tijd voor de jaarlijkse penaltybokaal, waar duidelijk bleek dat iedereen veel energie in de training had gestopt, na de eerste ronde was namelijk meer dan de helft al afgevallen of lag het toch aan de kwaliteiten van de keeper ?

Na drie rondes was er nog maar één over, de winnaar, onze Kadir! Na deze afmatting was er even tijd om bij te komen in het zwembad, de sauna, aan de bar en vervolgens bij het wederom goed geregelde dinerbuffet.

Daar het tijdens een training belangrijk is goed te hydrateren, werd er na het diner goed gedronken tijdens de avond activiteiten zoals kaarten, biljarten, darten en tafeltennissen.

De tweede dag begon bijtijds met een ontbijt rond half 9 gevolgd door een ‘’herstel’’ training door de natuur. Deze bosloop bedroeg zo’n 11 km, waarbij afgewisseld werd tussen hardlopen, wandelen en door modder ploegen. Voor sommige actievelingen was dit op voorhand al niet genoeg en besloten er 3 km aan te plakken door het beginpunt deze te voet op te zoeken in plaats van met de auto.

Teruggekomen in het hotel kon met verzuurde benen wederom even het zwembad opgezocht worden om vervolgens weer fris bij de lunch te zijn en op te laden voor de zaterdagmiddag activiteit.

Deze activiteit vond ditmaal binnenshuis plaats en bestond uit een tennis onderdeel, luchtbuks schieten, boogschieten en elektronische kleiduiven uit de lucht schieten. De spanning was te snijden en onder het genot van een drankje en wat bruin fruit kwam het verlossende woord, de winnaar was team 3 ‘’de Sjonnies’’, bestaande uit Gerard, Chris, Leo S., Harry, Zoggi, Aaron en Ad.

Na wat tijd voor ons zelf stond er weer een lekker buffet voor ons klaar, waar vooral de ijstaart erg in trek was (toch Jos?).

Deze maaltijd was hoog nodig, want iedereen wilde topfit zijn voor de avond, waar de beroemde voetbal/korfbal quiz op het programma stond.

Deze werd dit jaar voor het eerst op een iets andere manier gedaan, via de telefoon, want ook de SVD gaat natuurlijk met de tijd mee.

Over tijd gesproken, dit was een belangrijke factor tijdens de quiz, hoe sneller je op je telefoon het antwoord geeft, hoe meer punten je krijgt, maar dan moet het antwoord wel goed zijn natuurlijk. Voor een lange tijd leek het een gedane strijd, maar toen kwamen de uiteindelijke winnaars, de klavertjes 4, Chris en Jos, in opmars. Ik zal niet zeggen dat het geluk was, maar de naam zegt denk ik genoeg.

Desondanks is door iedereen deze nieuwe vorm gewaardeerd en werd de prijs sportief gedeeld. Na de quiz stopte de avond zeker niet direct, er werd nog voldoende gepraat, gekaart en vooral gedronken.

De volgende ochtend zag de een er wat fitter uit dan de ander, maar iedereen zat rond 9 uur aan het ontbijt, waar we een uurtje konden relaxen en ons klaar maken voor de laatste wedstrijd van het kamp.

Vanwege een kleine misverstand was dit echter geen voetvolley, maar volleybal wedstrijd, die zeker niet minder leuk was. Iedereen ging er vol voor en het was lang spannend, zo spannend dat scheidsrechter Jan de druk niet aan kon en zelf ook mee ging spelen.

Hij werd vervangen door het professionele team van Jos met zijn assistenten Harry, Anne en Leo S. Met een nipte overwinning trok het team van Mathijs, André, Kadir, Wim, Gerard en Zogi aan het langste eind.

Intussen was het helaas bijna tijd te vertrekken, maar toch werd er nog wat tijd en ruimte gevonden voor een vriendschappelijk duel voetvolley, waarna nog een laatste lunch volgde en het toen toch echt tijd was om de terugweg te starten.

Mij restte slechts nog één taak, een verslag maken op hoog niveau.

Al met al was het weer een prachtig weekend met een geweldige groep op een perfecte locatie, wat zonder de sponsoren niet mogelijk had geweest. Allen Bedankt !!

Uw reporter ter plaatse - Aaron Hoogerwaard.

Trainingskamp verslag 2020