Trainingsopkomst 2019-2020

2020-06-08

Trainingsopkomst SVD seizoen 2019-2020.

In augustus werd als vanouds gestart met een nieuw (amateur) voetbalseizoen. Na de oefenperiode werd - zoals gepland - gestart met beker- en competitiewedstrijden.

Vanaf medio augustus hebben elke week ca. 20 (assistent-) scheidsrechters deelgenomen aan de door de Scheidsrechters Vereniging Drechtsteden aangeboden trainingen.

Uitschieters waren:

• In positieve zin de clinic op 4 september verzorgd door Danny Makkelie, met aansluitend een uitgebreide uitleg van de nieuwe spelregels gebruikmakend van actuele beelden;

In negatieve zin de training op 11 september, die samenviel met de - voor velen van ons verplichte - KNVB-thema avond bij ASWH.

Dit alles zou niet mogelijk zijn geweest zonder de diverse trainingsmogelijkheden, die ook dit seizoen door de Scheidsrechters Vereniging Drechtsteden zijn aangeboden. De meeste trainingsavonden zijn door onze trainer Jan verzorgd, maar in voorkomende gevallen heeft Ad van Meerkerk het stokje van Jan overgenomen. Jan en Ad, bedankt voor de gevarieerde trainingen. Bijna alle loopoefeningen kunnen met een beetje creativiteit vertaald worden naar alle voetbalgames in het weekend. Dat maakt het voor ons allen erg aantrekkelijk en interessant om elke woensdag te komen.

De clinic van Danny was een groot succes; er hebben 48 personen aan deelgenomen. Daarvan waren ca. 20 deelnemers te gast, en een deel van hen is lid van de SVD geworden, en behoren nu tot de vaste kern van de trainingsgroep op de woensdagavond. Luca, Tarik, Peter en Klaas-Jan, een compliment aan jullie voor de wijze waarop jullie je hebben geïntegreerd binnen onze vereniging.

Op 11 maart 2020 werd nog als vanouds getraind, totdat de Corona maatregelen van kracht werden. Het tot dan aantal aangeboden trainingen bedroeg op dat moment 28.

Wie vooraf had voorspeld dat er een abrupt einde aan het seizoen zou komen, hadden we op dat moment waarschijnlijk allemaal voor gek verklaard. Maar helaas werden we medio maart 2020 geconfronteerd met het Corona virus, en dat heeft een dikke streep gehaald door de resterende beker-, competitie-, en nacompetitiewedstrijden. De behaalde resultaten zijn vervallen, dus geen promoties en degradaties, waardoor (nagenoeg) alle teams aan het begin van het nieuwe seizoen zullen starten in dezelfde klasse.

Ook voor de (assistent) scheidsrechters geldt dezelfde regeling. Voor sommigen is dat een goed bericht, maar voor anderen is dit een teleurstelling, omdat ze er tussentijds goed voorstonden.

De altijd gezellige afsluitende avond kan met de huidige Corona maatregelen geen doorgang vinden, en er hoeven dus ook geen (assistent) scheidsrechters in het zonnetje gezet te worden.

In de periode 18 maart t/m 13 mei hebben we gedurende 9 weken helaas niet aan onze vertrouwde groepstraining en de jaarlijkse traditionele Verkerkloop deel kunnen nemen (by the way: ook de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering kon niet plaatsvinden).

Maar met de nodige aanpassingen, is het trainer Jan toch gelukt om nog een serie van 3 trainingen aan te bieden, die ook door ca. 20 leden werden bezocht. Elk nadeel heeft zijn voordeel, want nu kon piloot Aaron ook aan deze extra trainingen deelnemen. De leden die tot de risicogroep behoren, hebben aan de oproep van het bestuur gevolg gegeven, en zijn thuisgebleven (compliment!).

De volledige lijst van de trainingsopkomst per deelnemer, is onderstaand terug te vinden (de extra trainingen met Corona restricties zijn daarin niet meegenomen).

Aan de top 3 wil ik kort nog wat extra aandacht schenken.

• De onbetwiste nummer 1 is Leo van Silfhout, die alle aangeboden trainingen heeft bezocht.
  • Een compliment is ook op z’n plaats voor Cees Buitendijk, die - na zijn actieve carrière - de trainingen trouw is blijven bezoeken.
  • Ook heb ik respect voor de inzet van Kadir Düzdüsen, na de teleurstellende degradatie van vorig seizoen; Kadir ga vooral zo door, dan ben je snel weer terug op je oude niveau.
    Een aantal van onze trouwe trainingsmaatjes heeft helaas dit jaar (deels) verstek moeten laten gaan als gevolg van (langdurige) blessures. Maar, eventueel na medische behandeling, hopen we hen t.z.t. weer wekelijks op de trainingen te kunnen begroeten.

Niet onvermeld mag blijven dat Cleo nagenoeg alle trainingsavonden present was om na de trainingen iedereen van de gewenste consumpties te voorzien. Ook Hans den Boer was regelmatig present om voor snacks te zorgen; Cleo en Hans bedankt!

Nu de vakantie van trainer Jan in Spanje geannuleerd is, zijn we blij dat er op 17 en 24 juni nog een 2-tal extra trainingen (met Corona restricties) aangeboden kunnen worden. Voor zover bekend zijn er geen leden besmet geraakt met Covid-19, en daar zijn we heel dankbaar voor. Het einde van de pandemie is nog niet in zicht, en hoe het seizoen 2020-2021 zal gaan verlopen is ook nog onzeker.
    Ook (de voorbereiding op) ons jaarlijkse trainingskamp moeten we voorlopig nog in de ijskast zetten.

Ik sluit af met de dank aan alle trouwe SVD-leden voor de goede inzet op de woensdagen, en met de wens dat we over enige tijd weer als vanouds onze mooie hobby kunnen uitoefenen.
    Tot die tijd geef ik het advies: Stay Safe !!!

Met sportieve groet,
    Leo van Heiningen