Verslag SC Cambuur Leeuwarden

2020-02-27

Dagje uit met Top Arbiter Marc Nagtegaal.

Enige tijd geleden had ik onze collega scheidsrechter Marc Nagtegaal gevraagd of ik eens een keertje met hem mee mocht naar een wedstrijd.

Vanzelfsprekend zei Marc direct ja. We spraken af om vrijdag 21 februari om Cambuur Leeuwarden tegen Roda JC te bezoeken uit de de Keuken-Kampioen Divisie.

Het was een leuk eindje weg en ik was er nog nooit geweest. Al om 15:15 uur stond Marc bij mij thuis om vervolgens, even via Woerden een oude vriend op te halen om daarna gezamelijk met drie man richting Leeuwarden af te reizen

Helaas kwamen we in een in een file terecht en hadden we geen tijd voor een uitgebreid diner vanwege de tijd, dan maar snel een broodje gezond bij de AH.

Omstreeks 18 uur waren we bij Cambuur aangekomen en werden we hartelijk ontvangen door een scheidsrechter begeleider, waarna we direct de tassen in de kleedkamer gezet hebben. Toen mochten we op veld kijken, het leek voor mij wel of er een jongensdroom uitkwam.

Vervolgens door naar de SC Cambuur bestuurskamer daar kregen we een blauw bandje om en daarmee hadden we overal toegang in het gehele stadion. Als we iets wilde drinken of eten, hoefden we maar te vragen en er werd netjes voor ons gezorgd.

De hele historie van de club kregen we te horen van onze directe begeleider; heerlijk die mooie oude verhalen ,

Marc was met zijn assistenten intussen aan het omkleden in de kleedkamer. Waarbij wij nog maar even in bestuurskamer met wat leden van Roda JC een paar leuke gesprekken gehad hebben over alles en nog wat.

Ook kregen we vrijkaarten, die had Marc geregeld (-waarvoor dank) we hadden mooie plaatsen weliswaar een beetje koud maar dat kon de pret echt niet drukken.

We hebben een leuke wedstrijd gezien, daar er voor het kwartet niet veel te doen was. Onze Marc hield de touwtjes kort stond de gehele wedstrijd op de plaats waar hij moest staan met zijn geweldige conditie.

In de rust kregen we een lekker warm kopje koffie met een taartje uit Leeuwarden. Na de rust, hup weer de kou in, voor een spannende 2e helft.

Na het einde wedstrijd zijn we vervolgens lekker warm naar de bestuurskamer gegaan en daar kregen we heerlijke hapjes en een drankje.

Na een goed half uur kwamen de toppers ook naar boven. Ik kijk terug op een heerlijke mooie avond die ik overigens als chauffeur van onze topper heb afgesloten. Om 1.30 uur waren we weer netjes thuis in de Drechtsteden, vervolgens lekker onder de wol met in het achterhoofd nog een fijn dagje vrij.

Groetjes van uw top reporter HJ de Graaff.

Verslag SC Cambuur Leeuwarden