Verslag Trainingsweekend 2023

2023-01-09

Van vrijdag 6 januari tot en met zondag 8 januari 2023 stond het jaarlijkse trainingsweekend van de SV Drechtsteden op het programma.

Om ca.15 uur waren de 18 deelnemers bij Aparthotel Delden gearriveerd. Dit complex beschikt over verschillende activiteiten, onder andere trainingsvelden, zwembad, sauna, tennisbanen, nieuwe padel-banen en een golfgelegenheden voor zowel indoor als outdoor.

Na het inchecken en de spullen op de kamers te zetten, was het tegen 16 uur tijd voor de eerste training van het weekend. Onze trainer Jan Tempelaar had daarom een pittige training uitgezet. De niet-actieve deelnemers aan de training hadden ondertussen de sauna & het zwembad al gevonden.

Waarbij ook de actieve deelnemers gezelschap kregen van een enthousiast publiek.

Trainer Jan had een training uitgezet met onder andere de loopladders, Bij André ging dit zo vloeiend dat hij door de ladders ging op het zelf ingezongen nummer van Snollebollekes genaamd “Links, Rechts”.

Aan het einde van de training was het tijd voor een penalty bokaal, het vermoeden is dat Jan een telefoontje uit Zeist kan verwachten voor zijn keepers -kunsten want hij hield het doel aardig schoon. Helaas voor Jan was André hem te machtig en won André ook deze jaarlijkse en traditionele penalty bokaal.

Om 19 uur stond het eerste avond eten op de planning, iedereen was erg tevreden over het geregelde buffet.

Na de maaltijd was het even tijd om bij te komen, waarbij het daarna alweer tijd was voor de pubquiz georganiseerd door Aaron. Het was een spannende pubquiz waarbij de teams waren gemaakt door middel van loodjes trekken, de vragen waren van algemene kennis tot de clubliederen van voetbal clubs.
Maar na een 1.5 a 2 uur durende pubquiz kon maar 1 team de winnaar zijn, namelijk de “Wijzen uit het Westen”.

Complimenten naar Aaron voor het organiseren van de leuke pubquiz!

De avond werd vervolgens verder vervolgd met wat spelletjes en wat drinken

Op zaterdag 08:45 uur zat iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt. Na het ontbijt was het voor trainer Jan tijd om een uitlooptraining uit te zetten die gestart werd om 10 uur. De planning was dat we gebruik gingen maken van het natuurgras veld, maar gelukkig konden we een deel van het kunstgrasveld gebruiken waar VV Gorecht van gebruik maakte. Zij waren ook dit weekend gezellig aanwezig in Delden. Na wat toejuichen, zingen en klappen over en weer was het tijd voor de uitlooptraining.

De training voelde toch bij de meeste redelijk zwaar in de benen na de zware vrijdag training, maar het was goed om toch even lekker een uurtje uit te lopen.
Aaron, Chris en Jeroen bleven nog even achter om te voetballen. Helaas ging dit niet zonder kleerscheuren en hield Jeroen heeft er nog een aandenken aan over gehouden van het prikkeldraad wegens het halen van de bal. (De foto zal u worden bespaard)

Na het douchen en ontspanning was het tijd voor de zaterdmiddag activiteit, iedereen de auto in want we moesten een klein stukje hiervoor rijden. Na lang speculeren wisten de deelnemers dan eindelijk wat de verrassing was als activiteit, namelijk met z’n allen op de chopper!

In het begin was het voor iedereen even wennen, maar uiteindelijk vond iedereen het super gaaf en hebben we weer super genoten.

Ook hadden we Chris die voorop ging om ons te voorzien van de route, zo reden we soms eventjes verkeerd. Maar uiteindelijk was het mooie route die we konden volgen, waarbij we zelfs even een kleine tussenstop hadden bij een cafeetje voor een sponsor-versnapering.

Rond 17:30 uur was iedereen weer terug in het hotel, na wat ontspanning was het om 19 uur– uh ik bedoel – 18 uur tijd om te gaan dineren. We kregen tijdens het avondmaal zelfs een geweldige vuurwerkshow te zien buiten, wegens het 100-jarig jubileum van SV Delden.

De zaterdagavond werd verder besteed door het klaverjassen, of lekker voetbal kijken onder genot van wat drinken. En helaas moest Aaron ons al verlaten deze avond omdat hij de volgende dag alweer vroeg op wintersport vakantie moest.

Op zondag 8 januari was helaas de laatste dag van het trainingsweekend aangebroken. Na het ontbijt dat we hadden om 9 uur was het tijd om nog even lekker bij te komen door een potje darten of mensen waren al een beetje aan het opruimen en inpakken.

Tegen 10 uur heeft een klein groepje zich verzameld bij de receptie om nog een mooie wandeling te maken in Delden. Zo zijn we op de route onder andere nog langs een kasteel gekomen. Waarbij we uiteraard hier even op de foto wilden gaan.

We waren alweer even onderweg en hadden nog even een korte tussenstop, omdat we hier even konden genieten van een heerlijke kop warme chocolademelk.

Uiteindelijk hebben we ruim 6 km gelopen op de zondagochtend.

Terug in het hotel was het tijd om nog even te genieten van de laatste lunch en onze Voorzitter heeft vervolgens nog de Evenementen commissie in het zonnteje gezet tijdens de laatste speech.

Waarna hebben we een ieder hebben uitgezwaaid en bedankt voor een mooie & succesvolle weekend, waarbij de eerste deelnemers al rond 13 uur alweer terug naar huis gingen.

Aan mij was alleen nog één taak te voldoen, een verslag maken op hoog niveau.

Al met al was het een prachtig weekend met een geweldige groep op een perfecte locatie, wat zonder de verschillende sponsoren niet mogelijk had geweest.

Allen Bedankt !!

Uw razende reporter ter plaatse – Jeroen Heijboer.

Verslag Trainingsweekend 2023
Richard van der Rest